Historien om Peugeot og de feteste sportsbiler

Peugeot firmaet har over 200 års historie, men det var helt andre ting enn biler de lagde. Men det hadde noe med hjulet å gjøre, for både vindmøller og sykler var det de produserte den gang. Etter nesten fem decennier ble dagens varemerke skapt, den fryktinngytende løven. I 1880-årene skapte de den første bilen, et fartøy med tre hjul.

Nesten hundre år etterpå, er bilmerket ett av de største uansett bilsegment, motorsportsgren eller futuristiske framtidsvisjoner. De utvikler seg stadig, og er alltid i førersetet når det gjelder å komme med nye fantastiske løsninger. Noen av konsept-bilene deres i dag er:

Peugeot RCZ R5

Peugeot Onyx Concept Z

Peugeot EX1 EV

I dag eies selskapet delvis av franske og kinesiske stat, med fjorten prosent hver. Med store fabrikker i Frankrike og Kina har selskapet verdensomspennende produksjon av en rekke modeller fra personbiler helt opp til store trailere.

Peugeot er overalt

utvalgt bilde Historien om Peugeot og de feteste sportsbiler Peugeot er overalt - Historien om Peugeot og de feteste sportsbiler

Peugeot er å finne på de store arenaene for motorsport og racing. For det har de vunnet en rekke priser, slik som Car of The Year og Best Electric Car Ever. Dessuten har bilmerket fått oppmerksomhet fordi deres biler med forbrenningsmotorer slipper ut svært lite co2. Det viser seg at den kraftfulle løven alltid har vært med å sette spor etter seg.

Prestisje-race med Peugeot seier

Enten det er på nylagt tarmac eller i sanddyner, så har Peugeot alltid et ord med i laget. Vi har sett Sebastian Leob vinne rally etter rally mange år på rad med sin fantastiske Peugeot 208 T16. Umulige rekorder i bakkene ble slått hver gang.

Eller Yannick Dalmas og Derek Warwicks legendariske første seier på 24 timers banen i Le Mans 1992. Da med sin fantastiske Peugeot Talbot 905 EVO med nesten 1000 hestekrefter. De passerte over 375 runder og brøt den umulige grensen på 5100 kilometer.

Men man må ikke glemme Peugeot sine prestasjoner i sanddynene i Dakar Rally. Det var spesielt i årene 1987-1995 at Peugeot regjerte i dette vanvittige racet som blant annet går gjennom Sahara-ørkenen. Og den gang da med finske Ari Vatanen i førersetet, i dag en velkjent finsk politiker.

Peugeot er helt i toppen av verdens tøffeste sportbiler. Er du i tvil, velg derfor Peugeot!